Blogda Ara

BU TARİFLER DOĞUMUN BAŞLAMASINI ATEŞLEYEBİLİR Mİ ?

Gerçekten yediğiniz birşey doğumu başlatabilir mi? İşte deneyebileceğiniz 2 tarif - belki geciken doğum sürecini başlatabilirsiniz !
20 yıldan daha fazla süredir kadınlar Georgia, Cobb County'de ki Scalini İtalyan restoranına akıllarında tek birşeyle gidiyorlar: Doğum sürecine girmek. Ve her zaman, 300 den fazla bebeğin annesinini yedikten 48 sonra, dünyaya gelmelerini cesaretlendirmeye yardımcı olan, patlıcan parmesan sipariş veriyorlar. Restoran 2 gün içinde sonuç vadediyor. Eğer o zamana kadar bebek doğmazsa hamileler başka bir deneme için hediye kuponu alıyorlar. Scalini'nin şefi tariflerini bizimle paylaştı. Eğer işe yaramazsa üzgünüz hediye kuponu yok ama tarifi tamamen bedavaya tekrar kullanabilirsiniz. (En iyi sonuç için beklenen doğum tarihinize kadar denemeyin.)

Scallini Patlıcanlı Parmesan malzemeleri
3 orta boy patlıcan
1 fincan un
6 çırpılmış yumurta
4 fincan ince ekmek kırıntısı - çeşnili
Zeytinyağı
8 fincan marinara sauce*
1/2 fincan rendelenmiş romano peyniri
1/2 fincan rendelenmiş parmesan peyniri
250 gr dilimlenmiş mozarella peyniri
2 fincan ricotta peyniri

Tarif: Patlıcanı yıkadıktan sonra 2.5 cm lik ince dilimlere bölün. Dilimlemeden önce patlıcanı soymayı tercih edebilirsiniz oysa kabuğunda çok vitamin olduğu için öylece bırakabilirsiniz. Patlıcan dilimlerini kağıt havlu üzerine dizin ve biraz tuz serpin, sonra üstüne bir kağıt havlu daha koyun ve ağır birşeyle üstüne bastırın. Bu fazla nemi alacaktır. 1 saat kadar böyle bekletin. Her seferinde bir patlıcan dilimi alarak önce una sonra çırpılmış yumurtaya batırın ve ekmek kırıntıları işe iyice kaplayın. Önceden kızdırdığınız zeytinyağında her iki tarafı da altın rengi olana kadar kızartın. Fırına koyacağınız kabın içine, kabın tepesinden 5 mm yer bırakarak, sırayla marinara sos, patlıcan dilimleri, ricotta, parmesan ve romano peynirini üstüste dizin. Üstünü dilimlenmiş mozarella peyniri ile kaplayın ve 375 derecede 25 dakika fırında pişirin. Servis etmeden önce 10 dakika bekletin.
*Scalini Marinara Sos
2 yemek kaşığı kıyılmış sarmısak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
8 ölçek doğranmış domates
1 ölçek doğranmış soğan
1/2 ölçek kıyılmış taze maydonoz
1 çay kaşığı oregano
1 çay kaşığı öğütülmüş kırmızı biber
1/8 ölçek kıyılmış taze fesleğen
Bir çimdik kekik
Bir çimdik biberiye
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Geniş bir tencerede soğanları zeytinyağında kavurun. Sarmısak ekleyip biraz daha kavurun. Doğranmış domatesi ekleyip sosun kaynamasını bekleyin ve sonra ateşi kısın. Kalan malzemeleri ekleyin, karıştırın ve arada karıştırarak 1 saat kadar pişmeye bırakın.

A-1 Soslu peynirli makarna
" 1 hafta kadar evvel bir arkadaşımız özel bir tarif yiyerek doğumu başlatmak için kesin güvenilir bir yöntemi olduğunu söyledi" diyor 4 çocuk babası olan Ric. "Başarısız olduğunu hiç görmemiş. Tabi biz de inanılmaz şüpheliydik ama denedik, tamamen tesadüf ya da değil ama işe YARADI!"
İşte yapmanız gereken: Bu yemeği tahmini doğum tarihiniz olan günün geceyarısından sonra yediğinizden emin olun. (Gece yemeniz gerekmiyor ama tahmini doğum tarihiniz geçmeden yemeyin.) Peynirli makarna tarifinizi** her zamanki gibi yapın. Fakat yemeği yerken dayanabileceğiniz kadar A-1 sos ekleyin. "Dünyadaki en lezzetli şey değil" itiraf ediyor Ric. "Sadece bu karışımdan mantıklı porsiyonda yediğinizden emin olun ve 24 saat içinde bebeğiniz doğacaktır".

** Peynirli makarna: 1 paket dirsek makarnayı paket üzerindeki tarife göre haşlayın ve süzün. Makarnayı tencereye koyun ve üzerine tereyağ ve rendelenmiş çedar peynirini ekleyin. Eriyene kadar karıştırın.
KAYNAK: Can these recipes jump-start labor?

0 yorum: