Blogda Ara

BEBEKLER İÇİN HAVUÇ TARİFLERİ

Havuç & Pirinç Güveci
3 ölçek rendelenmiş havuç, 3 ölçek haşlanmış esmer pirinç,
1/2 ölçek ince doğranmış soğan, 1 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz, 1 ya da 1.5 ölçek tam yağlı yoğurt, 1/2 ölçek yumurta sarısı, 3 yemek kaşığı rendelenmiş az yağlı parmesan.
Havuç, pirinç, soğan ve maydonuzu bir kapta iyice karıştırın. Yoğurt ve yumurta sarılarını ekleyin ve tekrar karıştırın. Fırına koyacağınız kabın içini zeytinyağı ile silin ve karışımı kaba koyun. Üstüne rendelenmiş parmesanı serpin. 50 dakika - 1 saat kadar fırında pişirin. 5 dakika bekleyip servis yapın.

Şalgam püreli havuç
1 büyük şalgam ( 2-3 küçük boy şalgam), 6 iri havuç, tercihinize göre baharatlar.
Şalgam ve havuçların kabuklarını soyup, küçük parçalar halinde doğrayın. İkisini beraber yumuşayıncaya kadar buharda pişirin. Tercih ettiğiniz şekilde püre haline getirip, istediğiniz baharatları ekleyin.

0 yorum: