Blogda Ara

BEBEKLER İÇİN PANCAR TARİFLERİ

Pancar Püresi
Pancarları yıkayıp kabuklarını soyun ve küçük parçalar halinde doğrayın. İyice yumuşayıncaya kadar buharda ya da suda pişirin. Piştikten sonra suyunu kullanmayın !

Mor patatesler
1 fincan pişmiş ve püre haline getirilmiş pancar, 2 fincan patates püresi, ½ fincan küp doğranmış buharda pişmiş havucu karıştırın ve servis yapın.

Mor Pirinç Güveci
2 fincan pişmiş pancar dilimi, 3 fincan haşlanmış esmer pirinç,1 küçük doğranmış soğan (sote edilmiş), 1 fincan pişmiş ve parçalara ayrılmış tavuk ya da hindi, ½ fincan organik tavuk toz bulyon, 3 yumurta sarısı, ½ fincan tam yağlı yoğurt ve tercihinize göre baharatlar
Pancarları, pirinci, soğanı ve tavuk ya da hindiyi bir kasede iyice karıştırın. Yoğurt ve yumurta sarılarını ekleyip, tekrar karıştırın. Çukur bir fırın kabının içini zeytinyağı ile silin ve karışımı içine koyup, fırında 50 dakika – 1 saat kadar ya da ortasına bıçak batırdığınızda temiz çıktığı zamana kadar pişirin. 5 dakika bekletip, servis yapın.

Şalgam ve Pancar Püresi
1 büyük şalgam ( ya da 2-3 küçük şalgam), 4 orta boy pancar, tercihinize göre baharat
Şalgam ve pancarın kabuğunu soyup, küçük parçalara bölün ve ikisini beraber buharda pişirin. Blendırdan geçirip, tercihinize göre baharat ekleyin.

0 yorum: