Blogda Ara

BEBEKLER İÇİN KARNABAHAR TARİFLERİ

Karnabahar, elma ve kabak
Karnabaharı soğuk suda yıkayın. Yeşil yapraklarını çıkarın ve karnabaharı küçük parçalara ayırın. Yumuşayıncaya kadar buharda pişirin. Soyup, çekirdeğini çıkardığınız bir elmayı, dilimlediğiniz kabakla beraber yumuşayıncaya kadar buharda pişirin. Üçünü birden karıştırarak istediğiniz şekilde püre haline getirin.

Fırında karnabahar
1 büyük karnabahar,2 yemek kaşığı zeytinyağ, ince doğranmış 4 yeşil soğan, 2 yemek kaşığı un, 1 fincan süt, 1/2 çay kaşığı sarmısak tozu, 1/2 çay kaşığı karabiber, 1/4 çay kaşığı fesleğen, 1/4 fincan galeta unu, 2 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan
Karnabaharı 20 dakika kadar kaynar suda haşlayın. Süzüp, fırın kabına koyun. Küçük bir tavada orta kısık ateşte soğanları zeytinyağında 5 dakika kadar soteleyin.Üstüne unu ekleyip kısık ateşte 3 dakika daha pişirin. Yavaşça karıştırarak sütü ekleyin. Karışım yoğun bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin. Sarmısak, karabiber ve fesleğeni ekleyin. Sosu karnabaharın üstüne dökün. Üstüne galeta unu ve peyniri serpiştirin. 20 dakika kadar fırında pişirin.

0 yorum: