Blogda Ara

12 – 24 AY ARASI BESLENME PROBLEMLERİ - 6

YEMEYİ REDDETME

Sorun

Tam çocuğunuz yürümeyi öğrenirken – genellikle 9. -16. ay arasında – yemekle daha az ilgilenmesi tesadüf değildir. Bu kadar çok keşfedilecek şey varken, kimin yemeğe vakti var ki ?

(Büyümesinin yavaşladığını ve bu kadar hareketli olmasına rağmen, enerji ihtiyacının daha az olduğunu unutmayın.)

Ne yapabilirsiniz ?

23 adet çocuk bakımı kitabı yazarı, ünlü çocuk doktoru William Sears, “yemek saatleri söz konusu olduğunda çocuğunuzun biraz cesaretlendirilmeye ve düzene ihtiyacı olmasına rağmen, ne zaman ve ne kadar yiyeceği tamamen kendisine bağlı olmalıdır.” diyor. Eşi Martha ile The Family Nutrition Book adlı kitabı yazan Dr. Sears “çocuğunuz bir gün çok güzel yiyebilir, ve ertesi gün hemen hemen hiçbir şey yemeyebilir” diye ekliyor.

Bugün önüne koyduğunuz herşeyi reddetmiş olmasına takılıp kalmak yerine, besin alımını haftalık bazda dikkate alın. Genel olarak, aileler çocuklarının besin alımının dengelenmiş olduğunu görünce şaşırıyorlar. Birşeyler tüm bu enerjiye yakıt sağlıyor olmalı !

Besin denkleminde sıvıları da dikkate almayı unutmayın. Süt ve meyve suları hayati besin maddeleri sunar. ( her ne kadar çok fazla meyve suyu çok fazla şeker demek olsa da) Fakat bu kadar çok sıvı iştahını kaçıracağı için içecekleri yemeklerden sonra ya da yemek aralarında verebilirsiniz. Ve kendini abur cuburla doyurmadığından da emin olun. Günlük bir multivitamin de çocuğunuzun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri almasını garantiler ama iyi bir yemeğin yerine konulamaz. Eğer çocuğunuz tüm gün boyunca birşey yemeği ya da içmeyi reddediyorsa, doktorunuza danışın.

KAYNAK: Feeding problems - Refusing to eat

0 yorum: