Blogda Ara

12 – 24 AY ARASI BESLENME PROBLEMLERİ - 7

EN SEVDİĞİ YEMEĞİ REDDETME

Sorun
18 aylık bebeğiniz, geçtiğimiz 6 aydır her öğünde sütünü mutlu şekilde içiyordu. Fakat bu sabah artık sütten hoşlanmadığını ilan etti.

Ne yapabilirsiniz ?

Çocuğunuz en sevdiği yemeğini aniden reddederse, bunu büyük bir mesele haline getirmeyin. Özellikle bir besini artık sevmediğine karar vermesi, onun için özgürlüğünü göstermenin bir yoludur. Bir noktadan sonra tekrar seveceğine karar verebileceği için, teklif etmeye devam edebilirsiniz. Bu süreçte eğer süt gibi önemli bir besinse, yoğurt ve peynir gibi kalsiyum içeren besinler vermeyi deneyebilirsiniz. Ya da belki çocuğunuz bütün sebzelerden nefret ettiğine karar verdi, aynı şekilde bunu da büyük bir mesele haline getirmemeye çalışın. Meyvelere ağırlık verin ( kavun çok miktarda A vitaminine dönüşen ve kırmızı ve sarı sebzelerin ana maddesi olan betakaroten içerir) ve sebzelerle tekrar tanıştırmaya devam etmeye çalışın.

Çocuğunuzun bazı besinleri reddetmesini büyütmemek önemlidir bu sırada yaratıcılık bir çocuğu baştan çıkarmak konusunda çok yardımcı olabilir. Sütü milkshake in içine gizlemek ya da sebzeleri az yağlı peynir sosuyla gizlemek bir yoldur. Sizin yardımınızla sütü fincanına kendinin boşaltmasına ya da brokolisini peynir sosuna batırmasına izin vermek de ilgisini çekmek için başka bir yoldur. Aynı şekilde, sütün en sevdiği başka yiyeceklerde de – puding, peynir gibi bulunan bir malzeme olduğunu ya da brokolinin pizza için harika bir garnitür olduğunu da gösterebilirsiniz. Eğer hala sütü reddetmeye devam ederse, ekstra kalsiyumu çorbaya, pancake, muffin lerin içine süt tozu halinde gizlice eklemeye başlayabilirsiniz.

KAYNAK: Feeding problems - Refusing to eat favorite foods

0 yorum: