Blogda Ara

12 – 24 AY ARASI BESLENME PROBLEMLERİ - 5

AŞIRI KİLO

Sorun

Çocuk dokturunuz, çocuğunuzun zaman içindeki gelişimini takip etmek için boy/kilo çizelgesi kullanır. Bir ziyaretten diğerine dikkat çeken bir kilo artışı – örnek olarak 50 persantilden 85 persantile zıplamak gibi – çocuğunuzun çok hızlı olarak çok kilo almakta olduğunun belirtisi olabilir. Aşırı kilolu çocuklar çoğunla çabuk farkedilirler. Genellikle göbekleri ve kalçaları diğer çocuklardan daha dolgundur ve pantalonların boyu tam gelirken, bel kısmı dar gelebilir.


Ne yapabilirsiniz ?

Washington, D.C. lisanslı diyetisyenlerinden Janis Jibrin küçük çocukların asla diyete sokulmamalarını çünkü vücutlarının gelişimine yardımcı olan besinlerde muhtemelen eksiklik olacağını söylüyor. Bunun yerine çocuklarınızın normal kilolarında büyümelerine izin verin.

Bunu yapmanın en iyi yollarından biri, çocuğun aktivite seviyesini yükseltmektir. Bu da, küçük çocuklar için her gün en az 30 dakika dışarda koşturduklarından emin olmak kadar basittir. Şişman çocuklar tipik olarak, cips, bisküvi, meyve suyu ve gazlı içecekler gibi yağlı ve şekerli içeceklere alışmışlardır. Sebze suyu ve taze meyve gibi şeylerle tanıştırarak damak zevklerini bu yiyeceklerden uzaklaştırmaya alıştırmanız gerekir. Meyve suyu içebilirler ama yaş sınırlarına göre önerilen günlük miktarı aşmamaları gerekir: 6 ay ile 1 yaş arası çocuklar 100 gr. aşmamaları gerekir, 1 yaş ile 3 yaş arasında 250 gr. a kadar çıkabilirler. Meyve sularını su ile seyrelterek kısabilrsiniz. 2 yaşından sonra kalori ve yağdan korumak için yağsız sütü düşünebilirsiniz. 1 fincan tam yağlı süt 150 kalori ve 8 gr yağ içerirken, yağsız süt 90 kalori ve o gr yağ içerir. Son olarak, ailelerin de ne yediklerine dikkat etmeleri gerekiyor. Jibrin çocuğunuz sizin bisküvi ve pasta yediğinizi görürse o da bunlardan isteyecektir diye ekliyor.

KAYNAK: Feeding problems - Overweight

0 yorum: