Blogda Ara

EV YAPIMI BEBEK MAMALARI İÇİN TÜYO VE İPUÇLARI

Bunları yapın:

• Püre haline getirdiğiniz mamaları dondurmak için buz kalıplarından yararlanın. Kalıp donduktan sonra, birer porsiyon halindeki küp şeklinde donmuş mamaları ağzı kapalı plastik torbalarda dondurucuda saklayın ve iki ay içinde tüketin.
• Bitmeyen mama porsiyonlarını saklamayın, bakteriler çok hızla üreyeceklerdir.
• Bebeğinizi yeni yiyeceklerle haftada bir tanıştırın, böylece herhangi bir alerjiyi tam olarak belirleyebilirsiniz.
• Etle tanışmadan önce bebeğinizin sebze ve meyvelerin çoğuyla tanışmış olmasını bekleyin.
• Mümkün olan en yüksek vitamin ve mineral seviyesini korumak için sebze ve meyveleri haşlamak yerine buharda veya mikrodalgada pişirin.
• Kıvamı inceltmek için: Buharda pişirmeden artan suyu, anne sütü, hazır mama, yoğurt, et suyu veya elma suyu kullanın.
• Kıvamı koyultmak için: Buğday tohumu, tam tahıllar, süzme peynir, pişmiş yumurta sarısı, yoğurt, püre yapılmış beyaz ya da tatlı patates.

Bunları yapmayın:
• 2 yaşın altındaki çocuklara kabuklu yemiş, üzüm tanesi, patlamış mısır, çiğ sebzeler, soyulmamış meyve, fıstık ezmesi yedirmeyin.
• 1 yaşın altındaki bebeklere olası zehirlenmeye ( botulinum bakterisi zehirlenmesi ) karşı karşı bal vermeyin.
• Pancar, ıspanak, şalgamı doğal yoldan yüksek dozda nitrat oluşumu ile hemoglobin seviyesini düşüreceğinden 1 yaşının altındaki bebeklere vermeyin.
• Ev yapımı mamalara tuz, şeker ve kuvvetli baharatlar eklemeyin. Eğer çocuğunuza sofra yemeğinizden veriyorsanız, bunları eklemeden önce bebeğiniz için gerekli porsiyonu ayırın.
• Mızmız bebeğiniz için bisküvileri emzik olarak kullanmayın.
• Konserve kutulardaki sebzeler genellikle sodyum ve katkı maddeleri içerdiğinden bebeğiniz için kullanmayın. Dondurulmuş sebzeler genel olarak sodyum içermez ya da çok az miktarda içerir yine de içerik etiketlerini kontrol edin.
• Mamaları ısıtmak için miktodalga kullanmayın. İyi karıştırılsa bile çok sıcak olan bölgeler olabilir. Eğer mikrodalga kullanacaksanız defrost modunda sürekli kontrol ederek ve karıştırarak kullanın. Sıcaklığı üst dudağınızın dış kısmına bir kaşık mamayı değdirerek kontrol edin. Kaşığı kullanmadan evvel yıkadığınızdan emin olun.
• Gece beslenmelerinde seyreltilmiş mamaları geniş delikli biberonlara koymayın. Tehlikeli, dişler için kötüdür ve iyi bir beslenme alışkanlığı yaratmaz.
• Asit tam gelişmemiş olan sindirim sistemleri için sert geleceğinden 1 yaş altındaki bebeklere çok asitli meyveler - portakal, mandalina ve ananas gibi - vermeyin.
• 1 yaşın altındaki bebeklere alerji ihtimali nedeniyle yumurtanın beyazını vermeyin. Pişmiş yumurta sarısı uygundur.
• Çocuğunuzu zorla beslemeyin. Katı gıdalara geçerken 1 ya da 2 kaşık ile başlayıp, bebeğinizin sizi yönlendirmesine izin verin.
• İlk 2 sene çocuğunuzun yağ alımını sınırlamayın. Yağ gelişim için gereklidir.
Kaynak:
Homemade Baby Food Tips and Hints - Do's
Homemade Baby Food Tips and Hints - Dont's

İLGİLİ KONULAR:
KATI GIDALARA GEÇİŞ

0 yorum: