Blogda Ara

DÖNÜM NOKTASI - YÜZME

Uzmanlar ne diyor ?
Yazın en muhteşem zevklerinden biri de yüzen çocukların görüntüleri ve sesleridir. (Gerçekten mayosunun içindeki ufaklığınızdan daha şirin ne olabilir?) Ancak çocukları ve suyu birleştirdiğinizde inkar edilemez bir tehlike çıkar. Amerika'da her sene 5 yaşın altında en az 300 çocuk evlerinin havuzunda boğulmaktadır. Ve bu boğulma vakalarının çoğu bir ya da daha fazla yetişkinin gözetimi altında meydana gelmektedir.

Çocuklar bir su kütlesinin yakınlarındayken gözlerinizi üzerlerinden ayırmamak önemli olduğu kadar, çocukların suda rahat olduklarından ve tehlikelerin farkında olduklarından emin olmak da önemlidir. Yüzme dersleri onlara hem aşinalık verecektir hem de ihtiyaçları olan hayatta kalma becerilerini öğretecektir.

Amerikan Milli Yüzme Takımı koçu Mark Schubert'e göre çocuğunuz tuvalet eğitimi alır almaz ona yüzme öğretmeye başlamalısınız.
"Benim çocuklarım daha erken, 2 yaşında olmadan önce öğrendiler çünkü arka bahçemizde havuzumuz vardı, bu yüzden onlara temel güvenlik eğitimleri vermem çok önemliydi. Çocuklar küçük olduklarında, önemli güvenlik becerilerini de yüzme, sırtüstü dönmek ve havuzun kenarına tutunma gibi öğreniyorlar."

Schubert aynı zamanda çocuklarınıza yüzmeyi henüz sudan korkuları yokken, erken öğretmeyi tavsiyediyor. Çocuklara nasıl yaklaşılacağını bilen, sertifikalı eğitmenlerle profesyonel derslerle başlayın.

"Birçok insanın yüzmeyi ailesinden öğrenmiş olmasına rağmen eğer çocuğunuzun düzgün yüzmeyi ve doğru güvenlik eğitimi ile öğrenmelerini istiyorsanız, en iyi hizmeti bir profesyonelden alırsınız" ekliyor Schubert. Aynı zamanda derslerin düzenli şekilde en az haftada bir olmasını öneriyor.

Çocuğunuz için yüzme öğrenme programlarını araştırırken eğitmenlerin sertifikalı olduklarından emin olunç Aynı zamanda uygun bir öğrenci - öğretmen oranı olup olmadığını da kontrol edin. En ideali eğitmen başına 6 ya da daha az öğrencidir. Çocuğunuzun programda başarılı ilerlemesi için aşamalı bir eğitim programı uygulanmalıdır.

Schubert çocuklar ve yetişkinler için, fiziksel zindelik açısından yüzmenin önemini vurguluyor. Çocuğunuza yüzme öğretmek yaşam - ölüm kararı gibi olabilir. Her sene özellikle yaz aylarında, aslında çocuklara yüzme öğreterek engellenebilecek olan, yüzlerce kaza meydana gelmektedir.
KAYNAK: Swimming

İLGİLİ KONULAR:

DÖNÜM NOKTASI - DİŞ ÇIKARMA
DÖNÜM NOKTASI - YÜRÜME
DÖNÜM NOKTASI - OTURMA

0 yorum: