Blogda Ara

BEZ DEĞİŞTİRME SAVAŞINI DURDURUN

Bebekler küçük enerji paketleridir ! Bezleri değişene kadar yatmak istemezler. Ağlarlar, yaygara koparırlar ve hatta emekleyerek kaçarlar. Basit bir konu bebek ve ebeveyn arasında halat çekme oyununa dönüşebilir.

Ritüel olarak bez değiştirme
Bez değiştirme sırasındaki pozisyon ebeveyn ve bebek arasında bağlayıcı bir deneyim yaratmak için mükemmeldir. Bebeğinize doğru eğilirsiniz ve yüzünüz göz kontağı ve iletişim kurmak için mükemmel bir kol-bacak mesafesindedir. Daha da iyisi, bu altın fırsat günde birkaç defa meydana gelir, ne kadar meşgul olursanız olun sakin bir iletişim için bir kaç dakikanız olur. Bu çok değerli rituele basit bakım olarak davranmak gerekir.

Bebeğinizi tanımak
Bez değiştirme bebeğiniz hakkında gerçek ipuçları ve işaretler anlamanız için mükemmel bir fırsattır. Onun küçük vücudunun nasıl çalıştığını, onu neyin gıdıkladığını, neden tüylerinin ürperdiğini öğrenirsiniz. Bebeğinizi kaldırıp, hareket ettirip dokundukça elleriniz vücudunun haritasını ve onun için neyin iyi olduğunu öğrenecek. Bu, dikkate değer herhangi bir fiziksel değişimi çözebilmeniz için size yardımcı olacağından önemlidir.

Güven geliştirme
Düzenli bez değişimleri bebeğinizin dünyasında bir düzen yaratacak ve dünyanın güvenli ve güvenilebilir olduğuna inanmasını sağlayacaktır. Gün içindeki düzenli ve tutarlı olaylar her zaman için tahmin edilebilir olmayabilir. Sevgi dolu dokunuşlarınız bebeğinize değerli olduğunu öğretecek ve yumuşak şekilde bakımınız ona saygı duyulduğunu gösterecektir.

Bebeğiniz için öğretici bir deneyim
Bebekler bez değişimleri sırasında çok şey öğrenirler. Kendini kıyafetsiz gördüğü, bacakları arasında bir bez tamponu olmadan kendi hareketlerini hissedebileceği nadir zamanlardan biridir. Bezsiz zamanlar bebeğiniz için bacaklarını gerip, nasıl hareket ettiklerini öğrenebilmesi için çok iyi bir fırsattır.
Değiştirme sırasında bebeğiniz aynı zamanda sizi dinleyiniz olarak esir alınmıştır böylece ne dediğinize ve nasıl söylediğinize odaklanır - konuşmayı öğrenme süreci için önemli bir öğedir.
Aynı şekilde birkaç değerli dakika boyunca siz de bebeğiniz tarafından dinleyici olarak esir alınırsınız böylece ne dediğine ve nasıl söylediğine odaklanırsınız - ilişkinizin gelişimi için çok önemlidir.

Bebeğiniz ne düşünüyor, ne hissediyor ?
Birçok aktif bebek bezlerinin temiz olmasına önem vermezler. Bu kadar önemsiz konularla uğraşmak için çok meşguldürler. Sizin için önemli olabilir ama çocuğunuz için bir öncelik değildir. Pişik veya rahatsız bezler (yanlış beden ya da kötü formlu bez) bez değişiminden korkmasına sebep olacağından ilk bunu kontrol edin. Tüm bunların yerinde olduğundan emin olduktan sonra bu kaçınılmaz süreci daha eğlenceli kılmak için birkaç ekleme yapabilirsiniz.

Derin bir nefes alın
Değiştireceğiniz bez sayısını düşününce daha önce eğlenceli bu deneyimin sizin için rutin hatta daha da kötüsü zorluk haline gelmesi mümkündür. Ebeveynler alt değiştirmeye hızlı ve ciddi bir havada yaklaştıklarında bu bebek için artık eğlenceli değildir. Bez değişiminin sizi birbirinize bağlayan bir deneyim olarak tekrar deneyin - yoğun bir günde bebeğinizle başbaşa paylaştığınız sakin bir an olduğu gibi...

Biraz eğlenin
Bu an şarkılar söylemek, göbeğine üflemek ya da biraz gıdıklamaca ve oyun için mükemmel bir zamandır. Biraz eğlence bez değiştirme korkusunu ikinizden de uzaklaştırabilir. Uzun süredir eskimeyen bir oyun bez saklama oyunudur. Bezi başınızın üstüne, omzunuza ya da tshirtünüzün altına saklayarak " bez nerede ? bulamıyorum" diye bebeğinize sorun. Bir eğlence de beze isim ve komik bir ses verip el kuklası olarak kullanmaktır. Bezin bebeğinizi değişim istasyonuna çağırmasına ve siz altını değiştirirken onunla konuşmasına izin verin. (Eğer Bay Bez konuşması oyunundan sıkılırsanız, bu fikirden önce bez değiştirmek sizin için nasıl birşeydi onu hatırlayın)

Dikkatini başka yere çekin
Alt değiştirme malzemelerizle beraber bir el feneri tutun ve siz onu değiştirirken bebeğinizin oynamasına izin verin. Bazı el fenerlerinde ısşığın rengi ya da şeklini değiştirmek için bir düğme vardır. Buna değiştirme feneri olarak isim koyun ve değişim bitince kaldırın. Bebeğinizin dikkatini çekecek başka özel oyuncaklar hatta belki de küçük bir sepet içinde ilginç küçük oyuncaklar bulabilirsiniz. Bunları sadece alt değişimi için saklarsanız uzun bir süre için bebeğiniz için yeniliklerini kaybetmezler.

Ayakta bez takmayı deneyin
Eğer bebeğin bezi sadece ıslaksa (kirli değilse) siz hızlıca değiştirirken ayakta durmasına izin verin. Eğer kumaş bez kullanıyorsanız önceden bir bacağı tutturun böylece pantalon gibi giydirebilirsiniz ya da iğne gerektirmeyen hazırlanmış bezlerden seçin.

Tuvalet eğitimi zamanı mı ?
Çocuğunuz yeterince büyükse ve bir sonraki adım için hazır görünüyorsa, tuvalet eğitimini düşünün.
KAYNAK: Stop the Diaper Changing Battles

İLGİLİ KONULAR:
YENİ DOĞAN TEMEL BİLGİLER

0 yorum: