Blogda Ara

BEBEKLİ ARABA YOLCULUĞU PLANLAMAK

İşte arabayı bebeğinize eğlence merkezi haline getirmeniz için birkaç ipucu:

Kurdele, ip ve çengelli iğneler kullanın ya da tavandan hafif oyuncakları bebeğin üstüne gelecek şekilde bantlayın. Arabanın bir köşesinden diğerine kurdelelerle oyuncaklar asılmış ip germek de alternatif olabilir. Mola verdiğinizde değiştirmek için yanınızda yeni oyuncaklar bulundurun. Küçük oyuncaklar aldığınızdan ve şöförün görüş açısında olmadığından emin olun.

Bebeğinizin yüzünün bakacağı koltuk arkasına renkli oyuncak resimleri asın.

Eğer bebeğinizin yanında kimse oturmayacaksa ve çocuğunuz oyuncaklara erişecek kadar büyükse koltuğunun yanına, üzerine derin olmayan bir kutu ya da kenarlı bir tepsi yerleşecek başaşağı bir kutu koyun. Ve içini bebeğin kendi başına erişebileceği oyuncaklarla doldurun. Veya direk bebek koltuğuna bağlanan aktivite merkezlerinden de satın alabilirsiniz.

Eğer bebeğin yanında birinin oturmasını planlıyorsanız bu kişiye bebeği eğlendirecek oyuncaklarla dolu kocaman bir kutu verin. ilgi dağıtmak bebeği arabada mutlu etme de için harikalar yaratır. Uzun araba yolculuklarında en iyi aktivitelerden biri kitap okumaktır. Kütüphanelerin erken dönem okuma bölümüne bakın, çok sayıda, bebeklerin hoşuna gidecek konularda, mukavva kitaplara göre taşıması daha kolay olan karton kapaklı kitaplar koleksiyonu olacaktır.

Sürekli katı gıda alan yaşça daha büyük bebekleriniz için yanınıza atıştırmalık ve içecek çeşitleri de alın, kendiniz için yemek almayı da unutmayın. Yemekler için durmayı bile planlamış olsanız bebeğiniz uyuyorsa veya mutluysa molaları huzursuz anları için saklayarak yolculuğa devam etmeye karar verebilirsiniz.

Yetişkinler için bebeğin uyuduğu zamanlar da dinlemek için sakin müzikler alın. Müziğin sesi hem bebeğinii rahatlatıp, hem de sizin hoşunuza da giden birşey olabilir.

Eğer karanlıkta yolculuk edecekseniz pil ile çalışan gece lambası ya da el feneri alın.

Araba yolculuğu kontrol listesi

İyi hazırlanmış bebek çantası
Bebek battaniyesi
Araba yastığı ya da baş desteği
Gölgelik
Bebeğiniz için kıyafet
Kocaman oyuncak ve kitap kutusu
Müzik CD leri
Bebek maması, bebeğiniz için atıştırmalık ve içecekler
Alıştırma bardakları
Yetişkinler için atıştırmalık ve içecekler
Soğutucu
Islak küçük havlular ya da ıslak mendiller
Biberon ısıtıcısı
Cep telefonu
Bebeğin her zamanki uyku müziği ya da beyaz sesler ( ihtiyaç olursa fazladan piller)
İlk yardım çantası / Reçeteler/ İlaçlar
Akü bağlantı kablosu
Para / Cüzdan / Kimlik
Tıbbi ve sigorta bilgileri / acil durum telefon numaraları
Haritalar ve rota
Bebek taşıyıcı / sling / puset
Fotoğraf makinesi - film
Bavullar

Yolculuk sırasında
Eğer yolculuğunuzu dikkatlice planlayıp, arabanızı hazırladıysanız zaten doğru başlangıç yaptınız. Şimdi yol boyunca bunları aklınızda bulundurun:

Esnek olun. Bebekle yolculuk ederken en iyi hazırlanmış planlar bile bozulabilir. Rahat olmaya, değişiklikleri kabullenmeye ve akışına bırakmaya çalışın.

İhtiyaç duyduğunuz anda mola verin. Arabada ağlayan bir bebekle biraz daha diyerek zorlamak dikkatiniz dağılmış ve de sinirli olacağınız için tehlikeli olabilir. Mola sırasında ve bebeğinizi sakinleştirmek için acele etmeyin.

Güvenliği ilk sıraya koyun. Bebeğinizin araba koltuğunda tutun. Birçok emziren anne yolculuk sırasında bebeklerini emzirir. Kemerleriniz bağlı olsa bile hareket halindeki bir araba için de emzirmek tehlikeli olabilir. Kazayı önceden göremezsiniz ve vücudunuz hızla bebeğinize çarpabilir. Bunun yerine kenara çekin ve bebeğinizi araba koltuğundayken emzirin. Böylece uyuyakaldığında koltuğuna geri oturtmak için uyandırmamış olursunuz.

Unutmayın: Bebeğinizi hiçbir zaman, asla, bir dakikalığına bile olsa arabada yalnız bırakmayın.

Eve Dönüş
Yolculuğunuzu atlattığınızı düşünürken o kadar rahatlamış olabilirsiniz ki önünüzdeki bir sonraki yolculuğu unutabilirsiniz: Eve dönüş yolculuğu: Aynen çıktığınız yolculuk gibi dönüş yolculuğunu planlamanız gerekecek. Birkaç gün önceden tüm ihtiyaçlarınızı tamamladığınızdan ve gitmeye hazır olduğunuzdan emin olun. Yola çıkmak için en iyi zamanı düşünün ve buna göre plan yapın. Eve dönüş yolunu kolaylaştırmak için gidiş yolunda öğrendiklerinizi düşünün. Yanınızda olmasını istediğiniz ama yanınızda olmayan birşey oldu mu? Daha farklı yapabileceğiniz birşey oldu mu ? Kendi kendinize "keşke" dediniz mi? Şimdi, ilk seyahat planınıza eklemeler yaparak eve dönüş yolculuğunuzu daha rahat ve eğlenceli getirmek zamanı.
KAYNAK: Planning a Road Trip with Your Baby

İLGİLİ KONULAR:

BEBEK KOLTUĞUNDA AĞLAMA
BEBEKLE ARABA YOLCULUĞU

0 yorum: