Blogda Ara

BEBEK KOLTUĞUNDA AĞLAMA

Bazı bebekler yola çıkar çıkmaz uyurken bazıları ise araba koltuklarında 5 dakika bile mutlu olmazlar. Genelde bunun sebebi daha fazla hareket özgürlüğüne sahip olmaya alışkın olması ve koltuğunda bağlıyken daha fazla ilgiye ihtiyacı olmasıdır.

Başedilmesi zor bile olsa sizin ve bebeğinizin güvenliğinin herşeyden önemli olduğunu unutmayın. Bazı ebeveynler bebekler ağladığı zaman bebeği koltuktan kaldırmaktadır ve bu hem çok tehlikeli hem de bebeğin kendi koltuğunda arabada olmaya alışmasını daha zorlaştırmaktadır. Bazı ebeveynlerde bebekleri ağladıkları zaman arabadaki herkesi tehlikeya atarak çok kötü araba kullanırlar. Ya kenara çekip bebeğinizi sakinleştirin ya da tamamen araba kullanmaya odaklanın. İkisini aynı anda yapmaya çalışmayın.
İyi haber ise bebeğinizin mutlu bir yolcu olmasına yardımcı olacak birkaç yeni fikirin olması.

Araba koltuğunda mutluluğa yolculuk
Aşağıdaki stratejilerden bir ya da birkaçı araba koltuğu çıkmazınıza yardımcı olabilir. İlk denediğiniz başarısız olursa başka bir tane deneyin, böylelikle bebeğiniz için doğru çözümü bulacaksınız.

Bebeğin iyi olduğundan emin olun
Eğer araba koltuğunda ağlamak yeni bir şeyse ve bebeğiniz evde de huzursuz olduysa kulak enfeksiyonu ya da başka bir rahatsızlığı olabilir. Doktor ziyareti gereklidir.

Araba koltuğunu eve getirip, bebeğin içinde oturmasına ve oynamasına izin verin. Evin içindeyken koltuğa alışacağından arabada da içinde oturmaktan mutlu olabilir.

Sadece arabada kullanacağınız özel bir araba oyuncakları kutusu yapın. Eğer bu oyuncaklar yeterince ilginç olursa dikkatini çekebilir.

Görüş alanına oyuncaklar asın ya da yapıştırın.
Bunu bebeğinizin yüzünün dönük olduğu arka koltuğa yapabilirsiniz ya da tavana sağlam bir bant ve iple hafif oyuncaklar asabilirsiniz. Oyuncakları kolunun yetişebileceği bir yere asın ki oturduğu yerden vuruşlar yapmayı denesin.

Hareketli bir araba yaratın
Bebek koltuğunun her iki yanından bebek için plastik zincirlerden takın. Ve her yeni yolculuk için zincire yeni oyuncaklar takın.

Bebeğinizin yüzünün baktığı koltuk arkasına bebekler için özel posterlerden yapıştırın.
Bu posterler genelde siyah, beyaz, kırmızı ve kalın ana renklerdedir ve hatta bazılarının resimleri değiştirebileceğiniz şekilde cepleri vardır. (Değişik manzaralar çok yararlı olduğundan değiştirmeyi unutmayın)

Arabada değişik müzik türleri deneyin
Bazı bebekler ninnilerden ya da çocuklar için özel müziklerden hoşlanır bazıları da kendi favori müziğinizi çaldığınız anda sakinleşerek sizi şaşırtırlar. Bazı bebeklerde anne ya da babaları dinlemeyi herşeyden çok severler.

Arabada "beyaz sesleri" deneyin
Yatıştırıcı doğa sesleri CD leri satın alabilirsiniz ya da elektrikli süpürgenizin sesini kaydedebilirsiniz.

Bebeğiniz iyi bir ruh halindeyken kısa ve hoş gezilerle pratik yapın.
Arabada birinin yanında oturup onu oyalaması işe yarar. Bir kaç başarılı deneyim yeni bir alışkanlık yaratabilir.

Emzik ya da diş kaşıyıcı deneyin
Bebeğinizin ağzında emeceği ya da çiğneyebileceği birşey varken daha mutlu olabilir.

Ayna asın
Böylece siz araba kullanırken bebeğiniz sizi (siz de bebeğinizi) görebilirsiniz. Bebek mağazalarında bu amaç için özel aynalar satılıyor. Koltuğunda otururken sizin orada olmadığınızı düşünebilir, sizin yüzünüzü görmek kendini daha iyi hissetmesine yardımcı olur.

Cama güneşlik takın
Eğer bebeğin yüzüne güneş gelmesinin sorun olduğunu düşünüyorsanız güneşlik takmanız yardımcı olabilir.

Zincirleme yolculuklar deneyin
Zincirleme yolculuklar özellikle arabada uzun süre kalmaktan kaçınıyorsanız etkili olacaktır.

Araba koltuğunun bebeğinize küçük gelmediğinden emin olun.
Bacakları sıkışıyorsa ya da kemerleri çok sıkıysa koltuğunda rahatsız olabilir.

Camı açmayı deneyin
Temiz hava ve hafif bir rüzgar yatıştırıcı olabilir.

Eğer hiçbiri işe yaramazsa da otobüse binin !!
KAYNAK: Car Seat Crying

İLGİLİ KONULAR:

BEBEKLE ARABA YOLCULUĞU
BEBEKLİ ARABA YOLCULUĞU PLANLAMAK

0 yorum: