Blogda Ara

BEBEKLE ARABA YOLCULUĞU

Büyükannenin evine gidiyoruz !! Ve 5 saat boyunca arabada olacaksınız - Bebekli bir yolculuğu nasıl eğlenceli bir hale getirebilirsiniz ?

Öğrenin
Arabada bebekle beraber uzun mesafe yolculukların çok fazla plan ve organizasyon istediğine hiç şüphe yok. Fakat bu yapılabilir ve evet eğlenceli bile olabilir !

Yolculuğu planlamak
Yolculuktan önceki telaş içinde birşeylerin olmasına izin vermek birşeylerin olmasını sağlamaktan daha kolaydır. Yolculuk planlarınızı yaparken önleyici tedbirler alın. Bu soruları düşünmek ve doğru cevapları bulmak yolculuğunuzun daha başarılı geçmesine yardımcı olabilir.

Bebeğiniz arabada iyi uyuyor mu ? Eğer cevabınız evet ise yolculuğunuzun zamanını uyku saatine denk getirin ki bebeğiniz yolculuğunuzun bir kısmı boyunca uyuyabilsin. Eğer cevabınız hayır ise, yolculuğa uykudan kalktıktan hemen sonra ya da sabah uyanır uyanmaz çıkın. Bu özel bir durum diye bebeğinizin normalden farklı davranacağını düşünerek kendinizi kandırmayın.

Yolculuğu bir seferde tamamlamanız mı gerekiyor yoksa yol boyunca molalar verebilirmisiniz ? Bebeğiniz koltuğunda ne kadar uzun bağlı kalırsa o kadar huzursuz olacaktır. Birkaç mola planlamak herkesin daha iyi durumda olmasını sağlayabilir.

Varış zamanını tahmin ederken planda olmayan süprizler için bol bol ekstra zaman faktörünü de kattınız mı ? Tamamen kıyafet değişimi gerektiren bir bez patlaması ya da yatıştıralamayan bir ağlama için gereken beklenmedik bir 20 dakika rahatlıkla başınıza gelecebilecek bu tür şeylerden sadece ikisidir.

Yolculuğu eğlenceli hale getirmek için gerekli olan herşeyi aldınız mı ?
Bunlar gibi :
Bebeğinizi güneşten korumak ya da uykusunu uyaracak bir ortam yaratmak için cam gölgeliği
Soğuk içecekler için soğutucu, ihtiyaç varsa biberon ısıtıcısı
Sadece yolculuk için sakladığınız yeni ya da unutmuş olduğu çok sevdiği birçok oyuncak
Bebekler için müzik
Gözünüzü beğin üstünde tutabilmeniz için arka görüşlü bir ayna ( bebeğinizin yanında biri oturmuyorsa)
Bebeğinize okuyacağınız kitaplar

Arabayı hazırlamak
Arabayı yolculuğa hazırlamak için zamanınızı bol kullanın. Eğer iki yetişkin yolculuk ediyorsa, kendinizi şanslı hissedin ve birinin arkada bebekle oturmasına göre ayarlayın. Eğer bebeğinizle yalnız yolculuk ediyorsanız arabayı hazırlarken daha yaratıcı olmanız ve yol boyunca daha sık molalar planlamanız gerekir.
KAYNAK: Taking a Road Trip with Your Baby

İLGİLİ KONULAR:

BEBEK KOLTUĞUNDA AĞLAMA
BEBEKLİ ARABA YOLCULUĞU PLANLAMAK

0 yorum: