Blogda Ara

OĞLANLAR İÇİN TUVALET EĞİTİMİ

Erkek çocukların tuvalet eğitimi kızlardan daha mı zor gerçekten? Bir çok ebeveyn böyle olduğunu düşünüyor. Ancak, bu gerçekten çocuğa bağlı.Oğlunuzun tuvalet eğitimine hazır olduğunu nasıl bileceksiniz? Ona öğretmenin en iyi yolu hangisi? Oturmalı mı yoksa ayakta mı yapmalı? Her çocuk farklıdır ancak yine de küçük oğlunuzun tuvalet eğitimi zor olmak zorunda değil. Oğlunuzun tuvalet eğitimine hazır olduğunu nasıl bileceksiniz? Hazır olduğunun sinyallerini gözlemlemeniz gerekir. Bu sinyaller şunlar olabilir: Vücut fonksiyonları hakkında meraklı ve bu konuda konuşmaktan hoşlanıyor. Siz tuvalette iken seyretmek istiyor. Bezini kirletir kirletmez yanınıza geliyor. Bütün gece boyunca ve gündüz birkaç saat boyunca altı kuru kalabiliyor. "Büyük çocukların iççamaşırlarına" hayran oluyor.


Eğer küçük oğlunuz bu sinyallerden birini veriyorsa, tuvalet eğitimine başlamaya hazır olabilir. Tuvalet eğitimi ortalama olarak 2,5 - 3 yaş arasında başlar. Bazı çocuklar eğitimi 18 aylık gibi erken dönemde başlarken, bazı çocuklarda 3 yaşına ya da daha büyük yaşlara kadar bekleyebilir.
Erkek çocuklara tuvalet eğitimine nasıl başlayacaksınız? Eğer mümkünse, küçük oğlunuz için babanın tuvaleti nasıl kullandığını seyretmek önemlidir. Başka birini bu işi yaparken seyretmesi ona bu konu hakkında tam olarak bir fikir verecektir. Ancak tuvaleti kullanmak için çok küçük olduğundan, ona bir lazım almanız gerekir.Sizinle beraber tuvalete gitmesi için onu teşvik edin. Siz klozette iken o da lazımlığında oturmaktan hoşlanabilir. Hatta bakması için ona en sevdiği kitaplarından da getirebilirsiniz.En önemli olan, hoşlanacağı olumlu ve keyifli bir deneyim haline getirmektir. Bezini kirlettiği zaman anlamaya başladığında, size haber vermesi için teşvik edin. Bazı aileler bantsız bezleri, bazıları da direk iç çamaşırı kullanmayı tercih ediyorlar. Küçük oğlunuzun en sevdiği karakterlerdeki iççamaşırını seçmesine izin verirseniz, giymek için çok heyecanlanacak ve lazımlığı kullanmayı gayretle benimseyecektir.Ayakta mı, oturarak mı ? Bu da kişisel bir tercihtir. Çocuğunuz lazımlığı kullanırken ayakta durabiliyorsa, oturmak kısmını atlayıp hemen ayakta durmayla başlayabilirsiniz. Küçük oğlunuzun lazımlığı ayakta kullanmaya teşvik etmek için çeşitli yollar vardır: Suyun içine gıda boyası ekleyin. İdrar su ile karıştığında su renk değiştirecek ve oğlunuzun hoşuna gidecektir. Suda yüzen ve atılabilir hayvan hedeflerden alın. Ufaklığınız hedef almaya çalışmaktan hoşlanacaktır. Kendi tuvalet hedeflerinizi yapın. Tuvalet kağıtlarına hayvan resimleri ya da gülen suratlar çizin ve oğlunuzun bunları hedeflemesine izin verin. Eğer ayakta durabilecek kadar uzun değilse kullanması için sevimli bir lazımlık satın alabilrsiniz. Yine de çoğu ebeveyn çocuklarına oturarak öğretmekle başlıyor. Bu da çiş ve kaka arasındaki karışıklığı azaltabilir. Ufaklığınızın lazımlığın içine hedef almasına yardım edin. İşi bittikten sonra nasıl ellerini yıkayacağını gösterdiğinizden de emin olun. Uygulamaya zorlamayın ! Son olarak, çocuğunuzu tuvalette uygulamaya zorlamamanız önemlidir. Ona positif destek vermeye devam edin. Tutarlı da olun. Eğer bir haftalığına tatile çıkacağınızı biliyorsanız, tuvalet eğitimine başlamak için eve dönmeyi bekleyin. Eğer yeni bir eve taşınıyorsanız ya da bakıcı değiştiriyorsanız tuvalet eğitimi sürecine başlamadan işlerin rutine oturmasını bekleyin. Çocuğunuzun olabildiği kadar rahat olmasını sağlayın, sabır ve istikrarla hemen tuvalet eğitimi alacaktır.
KAYNAK: Potty Training Boys

0 yorum: