Blogda Ara

KIZLAR İÇİN TUVALET EĞİTİMİ

Kızlarla oğlanların tuvalet eğitiminde büyük bir fark var mı? Birçok kişi kızların erkeklere göre daha kolay tuvalet eğitimi aldığı konusunda hemfikir. Bu genel olarak doğru olmakla beraber, tuvalet eğitimi konusunda, cinsiyeti farketmeden her çocuk farklı cevap verecektir.Kızlara tuvalet eğitimi vermeden önce hazır olup olmadıklarına karar vermeniz gerekecektir. Doğru zaman olduğuna karar verdiğinizde, eğitim sürecine başlayabilirsiniz. Nasıl bileceksiniz? Beklemeniz gereken birkaç sinyal var: Tuvalet eğitimi ortalama olarak 2,5 - 3 yaş arasında başlar.Bazı çocuklar eğitimi 18 aylık gibi erken dönemde başlarken, bazı çocuklar ise 3 yaşına basana kadar bekleyebilir.

Aşağıdakilerden en az birini yapıyorsa küçük kızınız tuvaleti kullanmaya başlamaya hazır olabilir:
Siz tuvaleti kullanırken sorular soruyorsa
Bezi kirletir kirletmez size geliyorsa
Kenarları bantsız bezler ya da hatta külot giymekle ilgileniyorsa
Bütün gece boyunca ve gündüz birkaç saat boyunca altı kuru kalabiliyorsa
Vücut fonksiyonlarını merak ediyor ve vücudunda neler olduğu hakkında konuşuyorsa
Bu işaretlerden en az birkaç tanesini gösteriyorsa tuvalet eğitimine hazır olabilir.
Kolay çıkarılabilir kıyafetler
Birçok ebeveynin kızların erkeklere göre daha kolay tuvalet eğitimi aldığını düşünmelerinin sebebi kızların giyebildikleri kıyafet şeklidir. Bebekler tuvalet eğitimine başladıklarında, zaman çok önemlidir. Eğer tuvalete gitmeleri gerektiğini söylüyorlarsa, gitmeleri gerekiyordur! Kızınıza şirin elbiseler giydirebilirsiniz. Sizin ve kızınızın, şort ve pantalonları indirmekle, fermuarları açmakla ve düğmeleri çözmekle uğraşmanıza gerek yoktur. Tek yapması gereken elbisesini kaldırmak ve bezini indirmektir.
Mevsime uygun tuvalet eğitimi
Eğer küçük kızınıza elbise giydirmeyi seçerseniz, tuvalet eğitimine başlayacağınız mevsimi de hesaba katmalısınız. Yaz tipik olarak doğru zamandır. Küçük kızlar üstlerinde ağır kıyafetler olmadan koşturabilir. Evdeyken, küçük kızınızın sadece t-shirt ve yapışkan bantları olmayan külot şeklindeki bezlerden giymesine izin verebilirsiniz.
Dişi yönlerini cesaretlendirin
Küçük kızlar, istisnasız şık şeyleri ve kıyafetleri severler. Kızınız tuvalet eğitimine hazır olduğunda onu mükemmel külodu seçmek için bir mağazaya götürebilirsiniz. En sevdiğini almasına izin verin ve bunu lazımlığı kullanmaya başlar başlamaz giyebileceğini söyleyin. O kadar çok sevebilir ki, üstündeyken bir kaza olmasını istemeyebilir!
Tekniği Gösterin
Küçük kızınız için tuvalet eğitimini öğrenmenin en iyi yolu sizi izlemektir. Lazımlığını tuvalette klozetin yanında bulundurun. Sizinle beraber tuvalete davet edin ve ne yaptığınızdan bahsedin. Siz tuvaletteyken o da lazımlığında oturmak isteyebilir. Eğer oturursa da onu övün. Tuvalette bakması için birkaç tane en sevdiği kitaptan da bulundurabilirsiniz. Lazımlığı kullanmayı başardığında da ona bol bol övgüler yağdırın.
Kızların tuvalet eğitimi
Son olarak, çocuğunuzu lazımlığı kullanması için zorlamamanız ya da baskı yapmamanız önemlidir. Kendinden gurur duyacağı zevkli bir deneyim olmalı. Lazımlığı sadece sizi mutlu etmek için değil, kendi için kullanmak istemeli. Eğitime başlamadan evvel o sıralar hayatında neler olup bittiğini de gözönünde bulundurun. O sıralar büyük değişiklikler oluyor mu? Hastalandı mı ya da yakın zamanda taşındınız mı? Eğer büyük bir değişiklik zamanıysa işlerin rayına oturmasını bekleyin. Zaman ve sabırla küçük kızınız siz daha anlamadan tuvalet eğitimini alacaktır.
KAYNAK: Potty Training Girls

0 yorum: