Blogda Ara

ÇOCUKLARDA ÖĞÜRME

Çocuğum neden öğürüyor ?
Öğürme refleksi hepimizde vardır – bu boğulmayı önleyen hayat boyu otomatik bir reaksiyondur. Çocuğunuz ağzında olmaması gereken birşeyden öğürüyor olabilir - boğulma tehlikesine dikkat edin, fakat çok hızlı yiyor ya da ağzında çok fazla yemek varsa da öğürebilir. Yediği şeyin tadını ya da kıvamından hoşlanmadığı için bile öğürebilir.

Ona yardım etmek için ne yapabilirim?
Çocuğunuzu yemekler sırasında rahatlaması için teşvik edin – bu da yemekle etrafta koşmamak demektir – ve onu istekli olduğu kadardan daha fazla yedirmeye çalışmayın. Çocuğunuzun yemeğini küçük lokmalara bölün ve üzüm, zeytin, fındık ve patlamış mısır gibi boğulması kolay besinlerden kaçının. Dilimlenmiş sosisli sandviç genellikle bebeklere ve çocuklara sorun yaratır.
Çocuğunuza ağzına bir seferde bir parça yemek almayı ve tamamen çiğnemesini, yeni bir lokma almadan önce yutmasını öğretin. Yemek yerken asla yalnız bırakmayın. Eğer yemeklerle beraber sıvı yuttuğunda öğürüyorsa, içeceği yedikten sonra verin. Muhtemelen çocuğunuz yakında öğürmeden nasıl yiyeceğini bulacaktır ama eğer sık sık öğürüyor ve yemekle boğuluyorsa, doktoruna danışın. Her ihtimale karşı fiziksel bir problem olup olmadığını kontrol edebilir.
KAYNAK: Gagging in toddlers

0 yorum: