Blogda Ara

BEBEKLER İÇİN MEYVE PÜRESİ TARİFLERİ

KAYISI PÜRESİ (KURUTULMUŞ VE SÜLFÜRSÜZ KAYISI KULLANIN)
VİTAMİNLER: A,C, FOLİK ASİT
MİNERALLER: POTASYUM, FOSFOR, KALSİYUM
Yarım kilo kuru kayısı, üzüm suyu ya da elma suyu
Bebeğinize meyve suyu vermek istemiyorsanız içme suyu da kullanabilirsiniz.
Meyve suyu ve kayısıyı 15 dakika kadar kaynatın. Kaynattığınız suyu püre için kullanmak üzere saklayın. Haşlanmış kayısıyı tercih ettiğiniz şekilde (blendır ya da çatal) püre haline getirin. Püreyi sulandırmak için ayırdığınız suyu kullanabilirsiniz. Kıvamını yoğunlaştırmak isterseniz tahıl türü ekleyebilirsiniz.

ELMA PÜRESİ
VİTAMİNLER: A,C, FOLİK ASİT
MİNERALLER: POTASYUM, MAGNEZYUM, KALSİYUM
İstediğiniz kadar elma
Elmaları yıkadıktan sonra, kabuklarını soyun ve dilimleyin. Dilimleri tencereye koyup, üzerini kapatacak kadar su ekleyin ve yumuşayana kadar haşlayın. Su miktarını kontrol etmeyi unutmayın. Haşlama suyunu püre için kullanmak için saklayın. Elmaları patates püresi için kullandığınız ezici ile püre haline getirirseniz daha kıvamlı olacaktır. Püreyi sulandırmak için ayırdığınız suyu kullanabilirsiniz. Kıvamını yoğunlaştırmak isterseniz tahıl türü ekleyebilirsiniz. Değişik bir tad sunmak isterseniz pürenin üzerine tarçın gezdirebilirsiniz. Eğer bebeğiniz kabız olursa, kaynattığınız suyu sebze püresi yapmak için ya da su ile karıştırarak bebeğinize içirmek için kullanabilirsiniz.

FIRINDA ELMA
Elmaların çekirdeğini çıkarın, kabuklarını soymadan bırakın. Çekirdeğini çıkardığınız elmaların ortasına çok az miktarda tereyağ ve tarçın ekleyin. Elmaları üzerlerini kapayacak kadar su ekleyerek bir kaba yerleştirin ve 30 – 45 dakika kadar önceden en yüksek derecede ısıtmış olduğunuz fırına koyun. Elmaların üzerindeki suyu devamlı kontrol edin. Elmalar iyice piştiğinde küçük parçalar halinde doğrayarak bebeğinizin kendi yemesi için eline verebilir ya da elma püresi halinde yedirebilirsiniz.

AVOKADO PÜRESİ
VİTAMİNLER: A, C, NİASİN, FOLİK ASİT
MİNERALLER: POTASYUM, FOSFOR, DEMİR, MAGNEZYUM, KALSİYUM
İyice olgunlaşmış bir avokado seçin ve ortasındaki çekirdeğini çıkarın. Pişirmeyin ! Çekirdeği çıkardıktan sonra meyvenin içindeki etli kısmı çıkarın ve püre haline getirin. Avokadolar aynen muz gibi bir kıvama sahip olduğundan püre yapmak için blendır kullanmanıza gerek yoktur ve pişirmeniz gerekmez.Avokado seçerken koyu yeşil renkli ve kabuğu pütürlü olanlardan seçin. Ortadan kestiğinizde çekirdek kısmına doğru iyice sarılaşıp, yumuşayan, yeşil renkli etli kısım olmalıdır.

ELMAKADO
Yarım avokado, ¼ fincan elma püresi
Çekirdeğini çıkarıp soyduğunuz avokadoyu püre haline getirip, elma püresi ile karıştırın.

ELMA & ARMUT PÜRESİ
1 elma, 1 armut
Çekirdeğini çıkarıp, kabuğunu soyduğunuz elma ve armutu küp küp kesin ve ikisini beraber yumuşayıncaya kadar pişirin. Tercih ettiğiniz şekilde püre haline getirin.

ELMA ŞEFTALİ MUZ PÜRESİ
1 şeftali,1 elma,½ muz
Çekirdeğini çıkarıp, kabuklarını soyduğunuz elma ve şeftaliyi yumuşayıncaya kadar beraber pişirin. Yumuşadıktan sonra muzu da ekleyip, istediğiniz şekilde püre haline getirin.

MUZ PÜRESİ
VİTAMİNLER: A,C, FOLİK ASİT
MİNERALLER: POTASYUM, FOSFOR, SELENYUM, MAGNEZYUM, KALSİYUM
Muzları soyun ama pişirmeyin ! Blendırdan geçirerek püre haline getirin. Çatalla ezerek de püre yapabilirsiniz, ezmeden önce biraz yumuşatmak için 25 saniye kadar mikrodalgaya koyabilirsiniz. Kıvamını inceltmek için anne sütü ya da hazır mama, kıvamını koyultmak için tahıl kullanabilirsiniz. Muz ve muz püresini dondurabilirsiniz. Dondururken muzların kararmalarını engellemek için biraz limon suyu ekleyebilirsiniz.

MUZ VE ELMA PÜRESİ LAPASI
1 elmayı soyun ve çekirdeğini ayırdıktan sonra dilimlere ayırın. Üzerlerini kapatacak kadar su ekleyerek yumuşayana kadar pişirin. Muzu soyun ve çatalla püre haline getirin. İki püreyi karıştırın ve içine buğday tohumu ya da ezilmiş kahvaltılık gevrek ekleyin.

YABANMERSİNLİ MUZLU YOĞURT
1 fincan yabanmersini, 1 muz, 1 fincan yoğurt ve 2 yemek kaşığı buğday tohumu
Bebekler için: Önceden hazırladığınız yabanmersini püresini, yoğurdu ve muzu blendırdan geçirerek püre haline getirin.
Çocuklar için: Muzu dilimleyin. Yabanmersinini suyunu bırakacak kadar – 30 saniye – mikrodalgada tutun. Tabağa biraz yoğurt koyun, üzerine muz dilimlerini, yabanmersini ve buğday tohumunu ekleyin.

KİVİ VE MUZ
1 kivi, yarım muz, yarım mango
Tüm meyveleri soyun ve dilimleyin. Hepsini beraber püre haline getirin. Biraz yoğurt ya da tahıl ekleyin.

0 yorum: