Blogda Ara

BEBEKLER İÇİN MERCİMEK YEMEK TARİFLERİ

Havuçlu mercimek ve esmer pirinç
2 fincan su, ¾ fincan kırmızı mercimek, ½ fincan soyulmuş ve küp doğranmış havuç, ¼ fincan esmer pirinç
Tüm malzemeleri geniş bir tencereye koyun. Karışımı kaynadıktan sonra 20 dakika kadar pişirin. Suyunu kontrol edin ve gerekirse su ilave edin. Pirinçler pişip, havuçlar yumuşayıp, mercimek iyice yumuşayınca karışım hazırdır.

Tavuk ve patatesli mercimek
2 fincan su, ¾ fincan kırmızı mercimek, soyulmuş ve küp doğranmış ufak boy tatlı patates,, küçük parçalara dilimlenmiş tavuk göğsü, baharat (sarmısak,limon kabuğu,karabiber, kişniş, kakule, tarçın)
Tüm malzemeleri geniş bir tencereye koyun. Karışımı kaynadıktan sonra 20 dakika kadar pişirin. Suyunu kontrol edin ve gerekirse su ilave edin. Pirinçler pişip, havuçlar yumuşayıp, mercimek iyice yumuşayınca karışım hazırdır.

Körili mercimek
Kereviz,havuç,soğan, 2 diş sarmısak ve biraz tofuyu soteleyin. Mercimekleri geniş bir tencerede 15 dakika kadar pişirdikten sonra sotelenmiş karışımı ekleyin. 2 - 3 dakika kısık ateşte pişirmeye devam edin ve 2 çay kaşığı köri ilave edin. İsteğe göre kakule ve kişniş ilave edilebilir.

Ispanaklı mercimek
Yarım kilo taze ıspanak, 2 yemek kaşığı rendelenmiş tatlı soğan, ince doğranmış 1 diş sarmısak, 1 fincan kaymaksız yoğurt, az miktarda tuz ve karabiber, 2 çay kaşığı ince kıyılmış taze fesleğen, mercimek
Ispanakları iyice yıkayıp, küçük parçalar halinde doğrayın ve geniş bir tencerede soğan ve sarmısağı ekleyerek üstü kapalı şekilde orta ateşte 5 dakika kadar pişirin. Sebzeleri yakmamak için tencereyi sık sık sallayın. Sebzelerin suyunu süzün ve zeytinyağı ekleyip, 3 dakika kadar daha karıştırarak pişirin. Ateşten aldıktan sonra sırasıyla yoğurt, tuz ve karabiber ve önceden haşladığınız mercimeklerle karıştırın ve sıcak olarak servis yapın.

0 yorum: