Blogda Ara

DOĞAL SOĞUK ALGINLIĞI VE NEZLE TEDAVİLERİ

Yılın tekrar o zamanı. Akan burunlar, acıyan boğazlar ve evet, okul bakterilerine geri dönüş. CDC (Center for Disease Control) ye göre her yıl 17 yaşının altındaki Amerikalılarda 52 milyondan fazla olağan soğuk algınlığı vakası oluyor. FDA ebeveynleri 2 yaşın altındaki çocuklara öksürük ya da soğuk algınlığı ilacı vermemeleri için uyardığından birçok anne baba çocuklarını nasıl iyileştireceklerini bilemiyorlar. Soğuk algınlığını önlemek ve rahatlatmak için doğal alternatifleri öğrenmek için okumaya devam edin.
Vitamininiz var mı ?
Anne babalar ne yapmalı ? Mamaherb.com sitesinden tıbbı uzman ve MD, MPH, Jared Schulman'a göre işe soğukalgınlığının başlangıcını önleyerek başlamak lazım. Önlemek bir savunma hattı ve el yıkamak gibi önlemler almak kadar çocuğunuzun bağışıklık sistemini artırmakla gerçekleşiyor. C vitamininin bağışıklığı güçlendirdiğinin ( bir ipucu: çocuklarınızın portakal ve greyfurt yediğinden emin olun) görüldüğünü de ekliyor. Daha yeni araştırmalar ise betaglükanların önleyici etkilerinin olağan bir soğukalgınlığı semptomlarını hafiflettiğini gösteriyor. Betaglükanlar arpa, beyaz gövdeli mantarlar ve yulafta ( aynı zamanda E ve B vitaminleri de yüksek) bulunuyor.
Ev tedavisinin gücü: Tüm tedbirleri almanıza rağmen çocuğunuz soğukalgınlığına yakalanırsa ne olacak ? 2 kelime: Doğal tedaviler. "Bazı doğal bitki ve sebzelerin özü enfeksiyonu önleme ve savaşmada önemli rol oynar. Phytochemical denen grup, soğukalgınlığından muzdarip insanlara inanılmaz çok fayda sağlayan doğal özlerdir. Allicin gibi bazı phytochemicallar sarmısak, sebzeli sıcak et suyunda bulunur. Başka bir örnek olarak uzmanlar öksürük için okaliptus ve papatya önermektedir. 7 okaliptüs yaprağı ve 3 papatya bitkisini yıkayıp temiz bir kaba koyarak yarım litre su ile kaynatın ve bekletin. Çocuklar bu karışım süzüldükten sonra, iyileşene kadar günde 3 çay kaşığı içmelidir. Çocuğunuzun atlatamadığı daha zor soğukalgınlıklarında en doğal tedavi kekiktir. 20 kekik filizini 1 litre suda kaynatıp gün içinde çocuğunuza mümkün olduğunca çok içirin. 5 gün içinde enfeksiyonlar iyileşip, soğukalgınlığı yok olacaktır. Başka bir tedavi ? Guava özü ağrıyan boğazlar için tavsiye edilir. 2 -5 guava yaprağını 1 fincan suda kaynatın ve süzün sonra bu süzülmüş sıvı ile gargara yapın. Ağrıyan boğazları 3 gün içinde rahatlatıp, solunum yolundaki bakteri ve viral enfeksiyonları giderdiği düşünülmektedir.
Herşeyi hesaba katarak, çocuğunuzun günlük olarak çok fazla sayıda enfeksiyon faktörüne maruz kaldığını da unutmayın. Sağlıklı olmak önleyici tedbirlerle maşlar ve enfeksiyonların aktif olarak tedavi edilmesiyle devam eder diye ekliyor Dr. Schulman. Eğer enfeksiyon durumundan şüphelenilirse muhakkak doktora danışılmalıdır. Bazen reçeteli ilaçlar duruma uygundur ama bazı durumlar için uygun olan doğal tedaviler de vardır. Tüm bu yiyecek ve özler mamaherb.com sitesinden sağlık bilgisi edinmek ve beslenme programınıza dahil etmek için araştırılabilir.
KAYNAK: Pregnancy & Baby

0 yorum: