Blogda Ara

BEBEĞİNİZİN İLK YILI

Stephanie Brown , About.com Guide to Babies & Toddlers

Daha önce duymuşsunuzdur ama tekrar etmeye değer - bebekler kullanım kılavuzları ile gelmiyorlar. Burada bebek bakımı hakkında sağduyuya dayalı tavsiyeler ve hatta bebeğinizin ilk yılında zaman zaman ortaya çıkabilecek çok da alışagelmiş olmayan sorunlar için çözümler bulabilirsiniz.


Düşünülenin aksine, bez değiştirmek veya ağlayan bir bebeği sakinleştirmek daima doğal olarak kendiliğinden gelişmez. Bunlar zamanla ve hergün uygulayarak öğreneceğiniz becerilerdir. Sonrasında tam bu konulara hakim olduğunuzu hissettiğinizde, yeni birşeylerin zamanı gelmiş olur. Aşağıdaki bilgileri yeni doğan bakımı el kitabı olarak dikkate alın fakat her bebeğin ayrı birer birey olduğunu unutmayın. Derin bir nefes, sakin bir tavır ve sağduyunuz size doğru yolu gösterecektir.

Göbekbağı bakımı
Nasıl bez değiştirilir ?


Tuvalet eğitimi başlamadan önce bebeğiniz yüzlerce kere alt değiştirecek. Sonrasında hesaba katılması gereken pişikler, bez çantaları ve alt değiştirme yeri var. Bez bebek bezi ya da atılabilir bez mi yoksa ikisini birden mi kullanacaksınız ? Yapışkan şeritler arka tarafa gelmeli değil mi? Alt değiştirme videosu
Pişik tedavileri
Evde hazırlanan alt bezi nasıl yapılır ?
Alt değiştirme savaşını durdurun
Bez çantamda neler taşımalıyım
Modern anneler için trendy çantalar
Bütçeye uygun bebek çantaları
Hangi bezler çevre korumaya daha uygun ?

Size herkes bebeğiniz olduktan sonra uykudan ne kadar mahrum kalacağınızı anlatabilir ama bu ilk elden deneyim yaşamadan anlaşılmaz. Sadece bir çok bebeğin uyku devresine geçmesinin zor olduğunu hatırlayın - onlar da aynen sizin gibi öğreniyorlar. Aynı zamanda iyi bir uyku için birçok yol olduğunu bilin. Çocuğunuzla beraber aileniz için en uygun olan yolu seçmek için çalışacağınıza kendinizi hazırlayın.
Yenidoğan uyku ihtiyacını anlamak
Gece boyunca uyumak
Hangi uyku pozisyonunu kullanmalıyız ?
Bebeğiniz nerede uyumalı ?
Erken beslenme çocuğunuzun bugünkü sağlığı için olduğu kadar geleceği için de önemli. Ek olarak bu sadece bebeğinizi neyle beslediğinizle ilgili değil, bütün olarak beslenme ortamıyla ilgili. Tüm bunlar bebeğinizin iziksel ve duygusal sağlık ve huzuruna katkıda bulunacaktır.
Bebeğimin biberonlarını, biberon ve yalancı emziklerini sterilize etmelimiyim ?
Emzirmenin faydaları
Emzirmek gerçekten en iyisi mi ?
Emzirirken doğum kontrol hapı kullanabilirmiyim ?
Anne ne zaman emzirmekten kaçınmalıdır ?
Emzirme hikayeleri
Gece biberonları için ipuçları

KAYNAK: Your Baby's First Year of Life

0 yorum: