Blogda Ara

SÜT POMPALARININ TESTİ

Bebeğinizi mutlulukla emzirirken ve genelde vakitsiz olan işe dönüş zamanın geldiğinde emzirmeye devam edebilmek için çözüm bir pompa satın almak ve sonrasında bu pompa ile çok yakın ve günde birkaç defalık bir ilişkiden geçiyor. Evet ama hangisi ? Uzun bir süre boyunca pazarın lider 2 pompasını test ettik: Avent Isis IQ Uno ve Medela Swing. Detayların incelemesi:
2 pompa, 2 marka :Bütün yeni anneler Avent'i bilirler. "Majesteleri Kraliçe tarafından belirlenmiş", gıyaben biberonların ilk yaş çocuk bakımı konusunda pazarın tek markası gibi kendini kabul ettirmeyi başarmış bir İngiliz markası. Diğer taraftan, İsviçre markası Medela pompalar konusunda referans. Özellikle kiralanabilen çift göğüs için pompalar konusunda. Bu günlük kullanım süt çekme pompalarının testi için, işten eve, evden işe taşıması kolay olan, sektörün 2 ağır topunu seçtik. Avent Le Isis IQ Uno çok spesifik bir pompa. İlk başta süt manuel olarak sağılıyor. Bu sırada bu pompanın çipi hareketlerin tümünü kaydediyor. Yeni anne kendisine uygun olan ritmi bulduğuna bir düğmeye basıyor ve pompa kullanıcı tarafından başlatılan ritmi kendi başına devralıyor. (biraz daha hızlı olarak) Medela Swing'in özelliği ise meme emen bebeklerin metodundan esinlenen çift ritimli çekişi. İki dakika boyunca çekiş, sütün boşalmasını uyarmak için hızlı oluyor. Daha sonra ritim, büyük yudumlarla emen bir bebek gibi daha yavaş ve daha kuvvetli oluyor. Anne her an çekiş gücünü artırıp, azaltabiliyor. Güçlü ? Süt dolu olsalar da günlük yaşamda göğüsler her zaman boşalmaya hazır olmuyor çünkü, bazen sütü sağmak istenmiyor ve boşalma refleksi gecikiyor, ve pompanın çekme gücü çok önemli oluyor. Bu açıdan Isis IQ Uno ve Swing denk değiller. Çekme konusunda Isis Uno inkar edilemez şekilde daha etkili. Göğüsler boş olduğunda bile boşaltma refleksini tekrar başlatmayı başarıyor. Swing ile durum biraz daha zor oluyor, kullanmadan önce göğüslerin biraz dolu olması daha iyi oluyor.
Sessiz? Sütünü pompa ile sağmak zorunlu ve nadiren hoşa giden bir eylemdir. Bu sıkıcı aktivite sırasında flim ya da TV seyretmek olayın biraz daha kolaylaşmasına yardımcı olabilir. Ve biberonun daha çabuk dolmasına : Ne kadar az düşünürseniz süt o kadar çabuk geliyor. Ne kadar çok şişenin üzerindeki sayılara odaklanırsanız, şişe o kadar yavaş doluyor. Mükemmel bir rahatlamaya ekrana bakarak erişebilmek için ürünün sessizliği çok önemli. Bu açıdan iki pompamız eşit durumda değil. Avent Le Isis IQ Uno korkunç bir halde gürültülü. Pompanın üstündeki motor başka tüm sesli aktiviteleri engelleyen ve hatta çevreyi rahatsız ettiği için tek başına kalmaya teşvik edecek kadar çok gürültü çıkarıyor. Medela Swing ise çok sessiz. Esas üstünlüğü de bu. Pompadan ayrı olan motoru çalıştırma gücüne bağlı olarak hafif bir vızıltı çıkarıyor. Rahatlık? İkisi de aynı derecede rahat. Isis IQ Uno da belki biraz daha yumuşak, Swing de çekiş gücünü ayarlama da biraz alışma gerektiriyor. 160 ml biberon için süt sağdıktan sonra göğüs de biraz ağrı hissettik. Hızlı? Bir pompanın seçiminde, 150 ml bir biberonu doldurmak için gereken zaman önemli derecede hesaba katılıyor. Görüldüğü üzere süt sağmak zaten özellikle hoşa giden bir aktivite değil ve işyerinde kadınlar yarımşar saatten günde iki defa bu aktiviteye başvuruyorlar. Bu kategoride ve dolu göğüslerle, Swing hız ödülünü alıyor. Bu 150 ml lik biberona Isis ile 15 dakika yetiyor. Isis IQ ile ise sabah kalkınca tamamen dolu olan göğüslerle bile 25 dakikanın altına düşemedik. Temizlemesi kolay? Biraraya getirilen ve iyi kurulamak için sökülmesi gereken çok fazla parçasıyla Isis IQ u temizlemek biraz bıktırıcı. Sadece 3 farklı bölümden meydana gelen Swing ise çok hızlı temizleniyor. Ama bu 3 parçadan birinin kuruması her zaman çok hızlı olmuyor. Sağlam? Her gün arabada, toplu ulaşım araçlarında, yürürken ya da bisiklete binerken pompa ile dolaştığınız için ürünün sağlamlığı özellikleri arasında daha az önemli değil. Bu aşamada ikisi de denk, Isis IQ Uno daha küçük ama oldukça ağır, Swing daha hafif ama biraz daha büyük. Taşıma? Isis IQ Uno genelde isotermik çanta ve biberonlar içeren Aktif Hayat kitiyle satılıyor. Medela Swing ise çantasız satılıyor ama İsviçreli marka isotermik bir kutu içeren bir çanta dizayn etti ve pompayla beraber veriliyor. İki taşıma çantası da gösterişsiz. Avent'in çantası daha çok laptop çantasını hatırlatıyor ve omuzdan çapraz geçirerek taşınıyor, diğer taraftan Medelanın çantası daha kadınsı, daha şık, omuzda ya da elde taşınıyor.
Sonuç olarak .. Swing mi Isis IQ Uno mu karar vermek oldukça zor. Dizayn meselesi, para meselesi. ( biri 150 Euro, diğeri 120 euro) Kişisel olarak bu satırların yazarı Isis IQ yu az biraz daha tercih ediyor ama okuyucularını bu görüş konusunda zorlamıyor. Her ikisi de rahat ve etkili bir emzirme için yardımcı olan iki iyi ürün. Bu yüzden bu her iki küçük ve performanslı pratik pompa desteğimizi hakediyor.
KAYNAK:Tirer son lait au quotidien : le test !

0 yorum: