Blogda Ara

DÖNÜM NOKTASI - DİŞ ÇIKARMA

Uzmanlar ne diyor ?
4 - 7 ay arasında bir zamanda bebeğinizin dişşiz gülümsemesine elveda diyebilirsiniz çünkü ilk dişi çok güzel bir başlangıç yapacaktır. (uzmanlar bazı bebeklerin 1 yaşına kadar hiç diş çıkarmadıklarını ve bunun tamamen normal olduğunu söylüyorlar) Önümüzdeki 2 sene boyunca 19 tane daha diş filizlenecek, 2.5 - 3 yaşına doğru toplamda 20 adet süt dişi olacaktır. Dişler genelde çift olarak çıkarlar; ilk çıkanlar ön alt çenede ortaya çıkarlar ve ön kesicilerdir. 1 - 2 ay sonra 4 üst diş gelir ( 2 ön ve yan kesiciler) . Setin tamamlanması için önce altta 2 yan kesici, sonra 4 azıdişi, 4 köpekdişi ve üst ve alttan ikinci set azılar çıkar.Yeni dişi sayesinde bebeğiniz püre bebek mamalarına elveda deyip kendine daha ilginç yenebilir şeyler bulabilir - Cherios ve bebek bisküvisi gibi . Ancak hassas dişetinden sert bir diş minesinin çıkışı bebeğiniz için kolay değildir. (dolayısıyla da sizin için) Gelen dişin dişetinden çıkmasına izin vermek için tükürük daha asitli hale gelir. Bunun sonucu olarak bebeğinizin ağzının kenarında kırmızı bir döküntü olabilir. Bu bölgeye biraz vazelin sürmeyi deneyin. Aynı zamanda dişetleri kaşınır ve ağrır.

Dünyadaki en iyi diş kaşıyıcı temiz bir parmaktır. ( İşaret parmağınızı kıvırın ve etli kısmı yemesine izin verin) Amerikan Pediatri Akademisi soğuk bir kaşık ya da ıslak bir bezde rahatlama sağladığını söylüyor. Soğutulmuş dişlikler de işe yarar ama buzluğa koymayın, taş gibi sert bir diş kaşıyıcıyı kemirmek bebeğinizin dişetlerini yaralayabilir.

Bazı bebeklerde diş çıkarmanın ateş ve ishale (asidik tükürük yüzünden) neden olduğu doğrudur. 37,5 derece üstü ateş, sümükümsü ya da kanlı dışkı ya da 24 saatten uzun süren inatçı bir ishal büyük olasılıkla bir virüs yüzündendir ve acil doktor ziyareti gerektirir. KAYNAK: Teething

0 yorum: